Oogstfeest Chateau des Tourtes – 28 september 2019

Eind september vindt weer het oogstfeest plaats bij Chateau des Tourtes (in ons buurdorp): zelf plukken, persen en proeven, met aansluitend een gezamenlijke maaltijd in een grote tent. Les Vendanges du Coeur.

‘s Ochtends bij het krieken van de dag vervoegen we ons bij Chateau des Tourtes in Saint-Caprais-de-Blaye. Iedereen wordt voorzien van een ‘sécateur’ (snoeischaar) en een emmer en we begeven ons naar de naastgelegen wijnranken. Aan het eind van de rij staat de aanhanger, die in twee uurtjes tijd helemaal vol geladen wordt met vers geplukte druiven.
Aansluitend is er tijd voor een rondleiding door het bedrijf, met uitleg en workshops. Tijd ook voor de ‘foulage’ (het persen van de druiven met de blote voeten, voor wie dat leuk vindt), live muziek en de apéro.
Inmiddels is in de grote tent op het terrein de tafel gedekt voor een bourgondische maaltijd.
Alles vindt plaats in een gezellige en ontspannen ambiance, iedereen verleent gratis zijn medewerking en de totale opbrengst gaat elk jaar naar een liefdadigheidsproject voor kinderen in Cambodja.

Datum: 28 september 2019

Wil je deelnemen dat het oogstfeest en bij Domaine la Fontaine overnachten, neem dan contact met ons op.

Loading images...

 

Blijf op de hoogte Wij versturen ongeveer 3x per jaar een mailing met mooie foto's en nieuwtjes. Schrijf je in voor onze mailing.

Visit us at Booking.com Bezoek ons op Zoover.nl