Wijn & Cognac Tour 2017

Rondom de Franse steden Bordeaux en Cognac staat aan het begin van de herfst alles in het teken van de druivenoogst, la vendange. De geur van gistende druiven verspreidt zich over het land en materieel rijdt af en aan. De kwaliteit van de druiven endus de latere wijn, de weersomstandigheden, het zijn de gesprekken van de dag in Zuidwest Frankrijk.

Tijdens de Wijn & Cognac Tour van Domaine la Fontaine kun je drie dagen meegenieten van deze bijzondere tijd rondom de wijnoogst.  De foto’s bovenin deze pagina geven een beeld van de sfeer.

Je bezoekt een wereldberoemd cognachuis, een wijnchateau, een ambachtelijke vatenmakerij én je proeft heerlijke wijnen en meer. Eén dag staat geheel in het teken van de wijnoogst: we gaan zelf druiven plukken, krijgen uitleg over het proces van druif tot fles en stappen vervolgens (uiteraard op vrijwillige basis) blootvoets de wijnvaten in voor de ‘foulage’ (het persen van de druiven). Na een wijnproeverij schuiven we aan lange tafels voor een bourgondische lunch.

Data: 28 september – 1 oktober 2017

Prijs: € 395,- p.p.

Het volledige arrangement bestaat uit:

  • 3 overnachtingen bij Domaine la Fontaine
  • een dag meelopen bij de wijnboer
  • een bezoek aan een wereldberoemd cognachuis/wijnchateau mét dégustation
  • een boeiende rondleiding bij een vatenmakerij
  • alle maaltijden (ontbijt, lunch en 3-gangen diners)
  • alle wijnen tijdens de maaltijden en proeverijen

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of direct wilt reserveren: info@domainelafontaine.com of telefoon: +33 546 043 951

Blijf op de hoogte Wij versturen ongeveer 3x per jaar een mailing met mooie foto's en nieuwtjes. Schrijf je in voor onze mailing.

Visit us at Booking.com Bezoek ons op Zoover.nl